Ezzel a menüvel fut neki a szentestének Németh Szilárd

Ezzel a menüvel fut neki a szentestének Németh Szilárd

Németh Szilárd rezsibiztos 2023-as karácsonyi menüje. (Fotó: Németh Szilárd Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén sem hagyta különleges recept nélkül konyhaművészetének „rajongóit” Németh Szilárd rezsibiztos, a Fidesz alelnöke. A Facebook-oldalán posztolt kép tanúsága szerint már vasárnap reggel kipróbálták a szentestére szánt menü egyik-másik elemét. A Mandinernek elárulta, hogyan áll össze a menü december 24-e este.

E szerint konyakos kacsamájhab lesz 24-én este náluk az asztalon, méghozzá kaláccsal és áfonyás hagymalekvárral. Emellett nem maradhat ki a bajai halászlé belsőségekkel és gyufatésztával, de lesz borjúsült mentás zöldborsópürével és édesburgonya-rösztivel is, valamint kolozsvári töltött káposzta. Desszertnek mákos és diós bejgli, chilis-csokoládés-juharszirupos bacon valamint zserbógolyó kerül még az asztalra.

A konyakos kacsamájhab kaláccsal, áfonyás hagymalekvárral receptje a következő: 

„A kacsamájat sózom, borsozom, hagymával, fokhagymával kacsazsírban kisütöm, a májat konyakkal együtt pürésítem, majd keményre vert tejszínhabbal összeforgatom, egyneműsítem. A hagymát félfőre szeletelem, áfonyalekváros, balzsamecetes vajon fonnyasztom, sózom, borsozom. A kalácsszeleteket serpenyőben megpirítom. Majd befaljuk az egészet” – írta Németh Szilárd.