Felrobbantották a Vituki toronyházat, stadion épül a helyén – videóval

Felrobbantották a Vituki toronyházat, stadion épül a helyén – videóval

Forrás: Youtube

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Csütörtök délután felrobbantották a Vituki toronyházként ismert épületet, hogy ott ezután megkezdődhessen a Budapesti Atlétikai Stadion építése.

A projekt része az eddigi ipari terület rehabilitációja, aminek nyomán nemcsak stadion épül. A Rákóczi hídtól a Kvassay zsilipig, illetve Észak-Csepelig új árvízi védmű, part menti gyalogos sétányok, hajóállomások és kerékpárutak is épülnek.

A helyszínen eddig a VITUKI Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Tudományos Kutató Központ állt, míg a jövőben stadion fogja elfoglalni az egyébként különleges fekvésű, Duna-parti földnyelvet.

Mint korábban megírtuk, a 2023-as atlétikai világbajnokságra megépülő új stadion építésére összesen 204 milliárd forintot különített el a kormány, vagyis a létesítmény drágább lesz a Puskás Arénánál. A munkát fővállalkozóként a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Építőipari Zrt., illetve a Paár Attilához köthető Magyar Építő Zrt. vezeti.

A robbantásról videó is készült, itt tekintheti meg: