Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

A honvédség díszegysége a Kossuth téren, ahol felvonták Magyarország lobogóját az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 174. évfordulóján az Országház előtti Kossuth téren 2022. március 15-én. A Parlament lépcsőjén Áder János köztársasági elnök (j2) Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j3) és Kun Szabó István, az államfő főhadsegédje.
MTI/Bruzák Noémi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót a március 15-ei nemzeti ünnepen, kedd délelőtt az Országház előtt.

A lobogót Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök jelenlétében, a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a lovas díszegység.

Az eseményen részt vett a kormány több tagja, továbbá az állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői. A téren számos család, turista jelent meg. A nézelődők többsége kokárdát viselt, voltak, akik magyar zászlót tartottak kezükben.

Március 15. a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete. Munkaszüneti nap 1989-ben volt először, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep. (MTI)