Fidesz-logóval díszítették fel az egyik tankerületi központot

Fidesz-logóval díszítették fel az egyik tankerületi központot

Darus kocsival helyezték el a Fidesz logóját a Külső-Pesti Tankerületi Központ székházára. (Fotó: Hartaházi Miklós/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A Külső-Pesti Tankerület székháza a rendszerváltás előtt MSZMP-pártház volt. Ott volt a vörös csillag a tetején. Ma este a Fidesz-narancs került a csillag korábbi helyére” – írta Facebook-oldalán Hartaházi Miklós, a 18. kerületi Jobbik elnöke. 

A pestszentimrei politikus hozzátette: „a rendszerváltáskor, ’89-ben leszedték innen a vörös csillagot, most pedig egy darus kocsival odatettük a helyére annak a Fidesznek a logóját, amely az utóbbi években elfoglalta az államot”.

Bejegyzésében arra is kitért a politikus, hogy miért pécézték ki ezt a tankerületet: „A Fidesz az utóbbi hetekben innen, a Külső-Pesti Tankerületi Központból vezényelte le annak a hat kerületi tanárnak a Karinthy gimiből való eltávolítását, akiknek egyetlen "bűnük" az volt, hogy szót mertek emelni a közoktatásban uralkodó tarthatatlan állapotok miatt. Az állásukkal, a hivatásukkal fizettek ezek az emberek a közös jövőnkért, a gyermekeinkért.”

Csütörtökön országos pedagógussztrájk volt, amihez rengeteg tanár csatlakozott. A diákok ülősztrájkkal, a szülők pedig krétafeliratokkal fejezték ki szolidaritásukat. A csütörtök reggeli akciókról beszámolónkat itt olvashatja.