Főnixként újjáéledt Simicska egykori cége, a Közgép

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Öt év után megint komoly állami megrendeléshez jutott Simicska Lajos egykori főoligarcha korábbi cége, a Közgép Zrt.: összesen nettó 43,6 milliárd forintos vállalási árral nyert a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) tenderén. A feladat az M44 gyorsforgalmi út Szentkirály–Lakitelek szakasz megépítése visszakötéssel Kecskemét irányába, továbbá a kapcsolódó építmények tervezése és kivitelezése – írja a 24.hu.

A Közgép által tett ajánlat – amely nyílt eljáráson nyert – ötmilliárd forinttal magasabb, mint a NIF által előzetesen becsült érték, és olyan versenytársakat előzött meg, mint a Strabag vagy a Swietelsky.

A Közgép akkor váltott tulajdonost, amikor Simicska Lajos a 2018-as választást követően kapitulált, s átadta cégvagyonát üzlettársának, Nyerges Zsoltnak. A cég aztán Orbán Viktor barátja, a Mark Zuckerbergnél is gyorsabban gazdagodó egykori víz-, gáz, központi fűtés szerelő Mészáros Lőrinc közelében landolt, amikor a cégnyilvántartás szerint Szíjj László tiszakécskei útépítő milliárdos tulajdonába került.