Főpolgármester-helyettesi posztot adna Puzsér Róbert Karácsony Gergelynek, ha visszalép a javára

Főpolgármester-helyettesi posztot adna Puzsér Róbert Karácsony Gergelynek, ha visszalép a javára

Puzsér Róbert a Sétáló Budapest elnevezésű konferencián. (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra

is azt várja Puzsér Róbert, hogy a jövő vasárnapi választásokig lépjen vissza

javára a közvélemény-kutatások szerint jóval nagyobb támogatottsággal bíró és

az összes ellenzéki párt által támogatott Karácsony Gergely. Fel is ajánlott

több dolgot ezért cserébe.

Elsősorban egy főpolgármester-helyettesi posztot adna Karácsony Gergelynek. Másodsorban Puzsér Róbert vállalná, hogy a ciklus végén, vagyis 2024-ben nem indul újra a városvezetői tisztségért. A harmadik ajánlata igen érdekes, ha az MSZP és a Demokratikus Koalíció támogatja a Sétáló Budapest részeként a közlekedés újraszervezését, akkor nem ejti ki a száján sem a két párt, sem azok politikusainak nevét negatív kontextusban. A publicista eddigi kommunikációját ismerve, ez azért meglepő felvetés.

Puzsér Róbert stábja szerint nem arról van szó, hogy egy 5 százalékos jelölt kéri visszalépésre a 40 százalékos indulót, hanem egy civil jelölt – aki 0 százalékból csinált 5-öt – kéri visszalépésre a „vergődő és bukott politikust”, aki egy 60 százalékos ellenzéki városban "sem képes esélyesnek látszani". Arra alapoznak, hogy Tarlós leváltásra szerintük akkor van esély, ha középről próbálkoznak, ha a rendszerkritikus és a centrista szavazókra is számítanak, és nem pusztán a balliberális keménymag mozgósításában hisznek.