Magyar Nemzet: Gyanúsítottként hallgatták ki a 24.hu tulajdonosát

Magyar Nemzet: Gyanúsítottként hallgatták ki a 24.hu tulajdonosát

Varga Zoltán, a Centrál Médiacsoport tulajdonosa (Forrás: Centrál Médiacsoport)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a 24.hu-t is működtető Centrál Médiacsoport tulajdonosát, Varga Zoltánt – értesült a Magyar Nemzet.

Információik szerint a nyomozók azt feltételezik, hogy a médiamogul az egyik hozzá köthető, lényegében EU-s pénzből létrehozott cég áron aluli eladásával több mint félmilliárdos kárt okozhatott az uniós költségvetésnek. A történet szálai a Varga Zoltánhoz köthető, néhány éve értékesített Nógrádi Vegyipari Zrt.-hez vezethetők vissza. Az ügyben Budai Gyula fordult tavaly első körben az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF), majd pár hónappal később a NAV-nál tett feljelentést.

Varga Zoltán tavaly ősszel a Forbes-nak adott interjújában beszélt arról, hogy korábban nagyon sokan megkeresték azzal, hogy megvennék a cégét. – Csak kormányzati oldalról, vagy olyan emberektől, akik a kormányzattal üzletelnek – mondta, hozzátéve, hogy már nagyon sok éve mondja, hogy a Central nem eladó. Az elmúlt időszakban azzal került még a hírekbe, amikor kiderült: őt is vélhetően lehallgatták a Pegasus szoftverrel. – Régebben is kaptam már jelzéseket, saját magam is megnézettem bizonyos rendszereken az eszközeimet, ezért tudtam, hogy lehallgatnak és követnek – mondta erre.