Gyanúsítottként hallgatták ki Simonka Györgyöt

Gyanúsítottként hallgatták ki Simonka Györgyöt

Simonka György még mint a Fidesz-KDNP Békés megyei országgyűlési képviselőjelöltjei (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyanúsítottként hallgatták ki Simonka Györgyöt egy tanú megvesztegetése miatt – írta a 24.hu a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása nyomán. Ha bebizonyosodik az országgyűlési képviselő bűnössége, két rendbeli, hatósági eljárásban elkövetett vesztegetés miatt kell felelnie.

A gyanú szerint, miután Simonka a kihallgatása előtt tudomást szerzett a büntetőeljárásról, azt akarta pénzzel elérni, hogy az egyik őrizetben lévő gyanúsított ne tegyen rá nézve terhelő vallomást. Illetve azt is szerette volna, hogy az egyik tanú előre egyeztetett tartalmú vallomást tegyen, amikor kihallgatják.

Simonka a csütörtöki kihallgatáson nem tett vallomást, és panasszal is élt a vesztegetési gyanúsítás ellen.

A fideszes országgyűlési képviselő korábban azt nyilatkozta a 24.hu-nak: nem tudja, miről beszél az ügyészség, ahogy azt sem, ki az a személy, akit állítólag megvesztegetett. Nem tudom, mit érthettek félre – fogalmazott.

Korábban bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult eljárás Simonka és társai ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség végül 33 személy ellen emelt vádat 2019 augusztusában.