Győri gyerekgyilkosság – A törvényszék tovább magyarázkodik

Győri gyerekgyilkosság – A törvényszék tovább magyarázkodik

A győr gyerekgyilkosságok nyomai Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azért volt felügyeleti joga a gyermekeit brutálisan megölő férfinek a Szombathelyi Törvényszék szerint, mert az anya ezt kérte – nagyjából erről szól a szerda esti közleményük.

Korábban beszámoltunk róla, hogy bár 2017 végén 5 év fegyházra ítélték, a férfi alig két évvel később már szabadlábon is volt, jó magaviseletre hivatkozva, a szülői láthatás jogát pedig gyakorolhatta. A hétvégén a láthatás során agyonverte 13 éves nevelt lányát, illetve 10 éves fiát a 6 éves lánya szeme láttára, majd magával is végzett.

A törvényszék tájékoztatása szerint a szombathelyi ügyészség már tavaly nyáron előterjesztett keresetében a férfi szülői felügyeleti jogának megszüntetését kérte. Az édesanya azonban – ahogy fogalmaznak – az alperes pernyertessége érdekében a perbe beavatkozott, és a kereset elutasítását kérte.

Magyarázza a törvényszék, miért nem tiltották el a brutális férfit a gyerekeitől | Magyar Hang

A közlemény szerint az anya úgy nyilatkozott, hogy „a gyermekeknek jó apja az alperes, maximálisan kivette részét a gyermekek neveléséből. Fürdette, etette, öltöztette a gyermekeket, segítette őket bölcsődébe, óvodába, iskolába hordani. Az alperes két gyermeke, valamint nem vér szerinti gyermeke is hazavárta az alperest”. Még írásba is adta, hogy „Gábor 2019. szeptember 12-én feltételes szabadlábra helyezhető és ezt mind a 3 gyerek borzasztóan várja. Hiányzik nekik az apjuk!”.

Ehhez hasonló szellemben nyilatkozott a törvényszék szerint a nő testvére is, illetve sem az iskolában, sem az óvodában nem észlelték, hogy pszichológus vagy más egyéb szakorvosi segítségre lenne szükség.

Varga Judit igazságügyi miniszter már korábban közölte: átfogó kormányzati vizsgálat elrendelését kezdeményezi, hogy egyértelműen kiderüljön, a győri gyerekgyilkosság ügyében mulasztott-e bármelyik állami szerv vagy annak alkalmazottja.