Győri orvos: a kórház közel telt házas covidos betegekkel

Győri orvos: a kórház közel telt házas covidos betegekkel

Egy magyar ápolónő védőfelszerelésben az éjszakai műszakban a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A győri kórház érdemben közel telt házas covid-pozitív betegekkel, lassan minden korábbi osztály helyén koronavírusos betegek fekszenek – írta a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban dolgozó egyik orvos a szombat reggeli aneszteziológiai ügyelet után a Facebook-oldalán.

Csipszer Bernadett hozzátette: a kórházban jelenleg három intenzív osztályon (eddig egy központi intenzív osztály volt) „küzdenek szó szerint a kollégáim a betegekért… 2 intenzív osztály COVID-intenzív, 1 nem fertőzött betegeket ellátó intenzív osztály”.

„A betegek csak jönnek és jönnek, egyre fiatalabbak az intenzívre kerülő pozitív betegek... nem 80+, hanem 50+, 40+ vagy fiatalabb. Az intenzíven dolgozó kollégák elmondása alapján, aki lélegeztető gépre kerül, annak sajnos kis esélye van a túlélésre. Kevés beteget tudnak megmenteni. Aki intenzíves szakorvos, szakdolgozó hozzá van szokva a küzdelemhez, halálhoz, de nem ehhez, ami most zajlik. A környéki megyék kórházai beteltek, a mobil járványkórház, közel telt házas… intenzíves orvosok hívják egymást, hogy próbáljanak a betegeik számára vmelyik másik intenzíven helyet találni, mert ők már nem tudják hová tenni a beteget… TELE, TELE, TELE….. És közben az egyéb betegek ellátása (balesetek, szívinfarktus, agyvérzés, mérgezés, szülések, stb. stb) ugyanúgy szükséges és nincs belőlük kevesebb, mint máskor” – olvasható a nyilvános posztjában. Arra kért mindenkit, hogy vegye komolyan a járványhelyzetet, a védekezési rendelkezéseket.

A bejegyzést az Úgytudjuk.hu vette észre, emlékeztettek arra, hogy Tamás László János főigazgató főorvosa is arról beszélt nemrégiben, „hogy az elmúlt tíz hónapban az egyre szaporodó súlyos esetek hogyan alakították át intézményét járványkórházzá, amelyben mostanra az ellátás »fullra jár«. Míg márciustól augusztusig ide kerülő 44 covidos betegből négy halt meg, addig a második periódusban szeptembertől október közepéig a 296 páciensükből 59-et elveszítettek – írta a főorvos szavairól beszámoló Népszava.