Győri polipról ír a Borkairól szivárogtató ügyvéd

Győri polipról ír a Borkairól szivárogtató ügyvéd

Borkai Zsolt (Fotó: Borkai Zsolt Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Polipként hálózza be Győr városát a helyi elit, több fontos vezető is érintett korrupciós ügyekben – erről tett közzé egy bejegyzést szerda éjfél körül az önmagát „az ördög ügyvédjeként” megnevező névtelen szerző. A korábban Borkai Zsolt polgármesterről kompromittáló fotókat és szexvideókat közlő ügyvéd állítása szerint súlyos milliárdokat lopnak ki a városból évek óta.

Arról az Átlátszó számolt be szerdán, hogy egy négyüléses Cessna kisrepülő köthető Borkai barátjához, Rákosfalvy Zoltánhoz, aki szintén ügyvéd, és szintén részt vett azon az adriai jachtpartin, amiről a fotók készültek.

A magánrepülőt birtokló Immobilien Trade Center Kft. Rákosfalvy lakcímére van bejegyezve, elektronikus elérhetőségként pedig az ügyvéd e-mail címe szerepel. A HA-CIZ lajstromjelű gép mellett ugyanakkor a névtelen szivárogtató szerint van egy másik repülő is, amit szoktak használni az érintettek.

Bár a héten közzétett beismerő videójában a polgármester azt állította, hogy évekkel korábbi eseményekről van szó, „az ördög ügyvédje” ezt cáfolta, kijelentve, hogy tavaly pünkösdkor történt a szexuális együttlétekkel tarkított kiruccanás. A szerző azt is hozzáfűzte, hogy drogot is fogyasztottak a hajón, de erről eddig nem tett közzé bizonyítékot.

Az „ördög ügyvédje” szerint évente körülbelül egymilliárdot lopnak ki a városból és visznek külföldre, ezt pedig tíz éve megtehetik, mert senki nem gátolja a pénzszivattyút.

A szerző egyenként kitér a győri elit bizonyos szereplőire, kezdve Rákosfalvyval, akiről már kedden megírta a Válasz Online, hogy az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft.-nek ad székhelyet. Annak a cégnek, aminek 2015 óta ügyvezetője a polgármester fia, Borkai Ádám. Ezért havi egymilliót kap úgy, hogy a cégnek 2016 és 2018 között semmilyen forgalma nem volt. Ezt a vállalkozást jegyezték be Rákosfalvy címére, a tulajdonos pedig a luxemburgi Akonia S.A., amit a közelmúltig Kacsóh Gábor igazgatott, míg a magyarországi meghatalmazott Rákosfalvy. Érdekesség, hogy a korábban a médiában Semjén Zsolt vadászatával, Tiborcz István egyes ügyeivel és Rákosfalvyval összefüggésbe hozott Kacsóhról nem tesz említést a poszt.

Ellenben arról a Szabó Ervinről igen, akit korábban mi is azonosítottunk egy megjelent videofelvételen. Az üzletember a Pálffy 2003 Kft. tulajdonosa, aminek a résztulajdonában, Szabó ügyvezetésével működik a Diákolimpia 2017 Kft. Ez a vállalat az Index szerint négyszeres áron, 896 millió forintért szállította a győri diákolimpia résztvevőinek az ellátást. Az „ördög ügyvédje” megjegyzi, körön kívülinek Győr belvárosában gyakorlatilag 2006 óta nem lehet éttermet nyitnia.

Somogyi Jánosról is említést tesz a bejegyzés, neki a szerző szerint nagy szerepe volt Borkai városvezetővé való megválasztatásában. Az ügyvéd kitér Bolla Péter kabinetfőnökre, akire szerinte Borkai mestereként tekint. Szóba kerül még a Kultúrmérnök Kft. vezetője, Neumann Zoltán, Gasztonyi László vállalkozó, Csörgits Lajos aljegyző és Ackermann István, a Strabag győri vezetője.

Az „ördög ügyvédje” szerint az érintettek közül többen részt szoktak venni egy évenkénti Maldív-szigeti kiruccanáson. A névtelen szivárogtató arra biztatja a sajtó képviselőit, kérdezzék arról őket, egészen pontosan mit csinálnak ott.

A bejegyzés közzétevője szerint az előző nap konkrét fenyegetések érték, de folytatja, és szerdára még tartogat egy meglepetést. Az ügyvéd egyébként egy korábbi posztjában már írt őt ért fenyegetésekről és arról, hogy sok mindent elintézett a kormánypárti elitnek, majd megpróbált kiszállni, de ezt úgy tűnt, nem hagyják neki, ezért kezdett a nyilvánosság előtt szivárogtatni.