„Velük keltünk” – Gyurcsány Ferenc az avasi lakótelepről nosztalgiázott

„Velük keltünk” – Gyurcsány Ferenc az avasi lakótelepről nosztalgiázott

Gyurcsány Ferenc (Fotó: Gyurcsány Ferenc / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Van, akinek Avas egy dombot, egy városrészt jelent Miskolcon, esetleg a kilátót. Nekünk tíz éve a lakótelepet jelentette. Az ország egyik legnagyobb lakótelepét, több, mint tízezer lakással – erről írt közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt kormányfő csütörtökön.

Azzal folytatta: „Avas sokaknak egy külön világ, sokaknak a küzdelmes élet világa. Ide látogattuk éppen tíz éve, alig pár hónappal a DK megalakítása után. Persze. Gesztus is volt, hogy mutassuk, érdekel az itt élő embereknek a világa. De nemcsak gesztus. Ahhoz elég lett volna pár órás látogatás, pár fénykép és interjú. De nem ezt tettük. Beköltöztünk az avasi lakótelepre. Ott éltünk pár napig. Velük keltünk, mentünk vásárolni, ültünk kint a padon. Egy az ország, de tengernyi a sors. És attól tartok, hogy keveset látunk a lakótelepek népének életéből. Nem beszél róluk a politika, nem figyel rájuk”.

Gyurcsány Ferenc posztját azzal zárta: ők nem ilyen országot akarnak, a DK nem ilyen kormányt akar. – Azt szeretnénk, hogy az ő fájdalmuk a mi fájdalmunk is legyen, az ő reményeikben mi is osztozzunk. Dolgunk van Avas világával, a lakótelepek világával is – tette hozzá.