Hadházy Ákos: Nyomoznak Orbán Viktor angol nyelvű honlapja miatt

Hadházy Ákos: Nyomoznak Orbán Viktor angol nyelvű honlapja miatt

Hadházy Ákos (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Habár korábban a rendőrség elutasította Hadházy Ákos feljelentését Orbán Viktor miniszterelnök angol nyelvű honlapja miatt, az ügyészség most elrendelte a nyomozást – erről a független országgyűlési képviselő írt a Facebookon.

Hadházy Ákos korábban azért tett feljelentést a primeminister.hu ügyében különösen nagy vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás és más bűncselekmény miatt, mert az oldal 22 hónapos üzemeltetését „horribilis” összegért, 75 millió forintért rendelték meg, ráadásul az csak 13 hónapig működött. A rendőrség ezt elutasította, a IX. kerületi ügyészség azonban másként döntött. A politikus által közzétettek szerint azt írták, hogy „az ügyben a feljelentés elutasítására megalapozatlanul került sor”. Szerintük a feljelentő az általa bemutatott számításokra és az azok alapjául hivatkozott adatokra alapította a feljelentés tárgyát képező szerződés túlárazottságát, azonban a nyomozó hatóság a határozataiban ezen állítások, számítások cáfolatát nem adta, azok tekintetében ellentmondó adatokra nem hivatkozott, a feljelentésben foglaltak ellenőrzése érdekében semmilyen eljárási cselekményt nem foganatosított. „Fentiekre tekintettel a hűtlen kezelés bűntettének gyanúja nem zárható ki, a feljelentésben foglalt tényállítás tisztázása pedig csak nyomozás keretében lehetséges.”

Az ellenzéki politikus arról is beszámolt, hogy az ünnep előtt betekinthetett a szerződésekbe és azt látta, hogy a 75 millió gyakorlatilag csak a „technikai feltételeket” fedte le, ami szerinte érthetetlen egy olyan honlapnál, ami gyakorlatilag csak a miniszterelnök beszédeinek angol nyelvű fordításait „sugározta”.