Hadházy: Ez már egy új korszak kezdetét jelenti a propagandában

Hadházy: Ez már egy új korszak kezdetét jelenti a propagandában

Hadházy Ákos a szekszárdi Covid mintavételi pontnál (Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


– A polgármester vitt egy karton energiaitalt és egy zacskó csokoládét a mentősöknek, majd belehazudott a kamerába egy akkorát, hogy ez már egy új korszak kezdetét jelenti a propagandában – írta a Facebook-oldalán Hadházy Ákos Ács Rezső szekszárdi polgármester a helyi tévének adott interjújára reagálva.

Ács Rezső arról beszélt, hogy azért látogattak el a mintavételi pontra, mert a városban elkezdtek olyan hírek terjedni, hogy nem megfelelő körülmények között zajlik a mintavétel. A polgármester azt mondta, azzal keverték össze, hogy van egy kis bódé, ahol a veszélyes hulladékot gyűjtik.

A polgármester állítása szemben áll azzal, amit a Szekszárdi Mentőállomás vezetője múlt héten a helyi rádiónak mondott. Kis-Nagy Gyula a Rádió Antrittnak elmondta: egy olyan helyzettel találkoztak már márciusban is, amiről nem volt ismeretanyaguk, nem rendelkeztek rutinnal, ezért nagyon sokszor rögtönözniük kellett. Hozzátette: a mentesítő zóna végleges kialakítása a Sárvíz utcában történt meg, amely megfelelő hely erre a célra, hiszen adott esetben potenciálisan fertőzött járműveket kell itt fertőtleníteni. Mint mondta, az emelkedő számok miatt szükségmegoldásként helyezték ki a „vitatott konténert” ugyanis az épületrészt – ahol zajlik a mintavételezés – meghatározott időközönként fertőtleníteni kell, amelynek szigorú szabályai vannak és ez idő alatt sem állhat le a tesztelés, hiszen akár ötpercenként érkezik egy potenciális beteg. Hozzátette: szerdától már korszerű, fűtött sátorban is zajlik majd a mintavételezés.

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3209845772459577

Hadházy Ákos a Facebook-oldalán hozzátette, hogy hetek óta itt zajlott a mintavétel, majd miután tízezren megosztották az erről szóló hírt, néhány nap alatt felállítottak egy „valahogy kinéző” katonai sátrat a helyszínen. „Természetesen Szekszárdon mindenki tudja, hogy a sátor csak néhány napja van kint. Akik máshol laknak, ők is meggyőződhetnek a szomorú igazságról: amikor a mintavevő bódét fotóztam, szerencsére annak környezetéről is készítettem felvételeket: hát, fogalmazzunk úgy, hogy az európai színvonal helyén 12 napja még csak lehullott falevelek voltak…” – írta a parlamenti képviselő.

A Rádió Antritt emellett fotókat is közölt november 6-án a bódéról, de azokon nem látszik veszélyes hulladék, inkább egy kis iroda, székekkel, asztallal, ahol el lehet végezni a mintavételt.