Halálos balesetek Pécsen és Szabadegyházánál

Halálos balesetek Pécsen és Szabadegyházánál

Képünk illusztráció (Forrás: Országos Mentőszolgálat)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Halálra gázolt a vonat egy nőt szombat délután Pécsen, egy vasúti átjáróban - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. A közlemény szerint a Budapest felől Pécs irányába tartó személyvonat a pécsi Ürögi fasoron lévő vasúti átjáróban, eddig tisztázatlan körülmények között ütötte el a gyalogost, aki a helyszínen meghalt.

A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták a vasúti átjárót, az érintett útszakaszon közlekedők a környező utcákon keresztül tudnak kerülni. A Mávinform azt közölte: a Baranya InterCity gázolt el egy gyalogost, Mecsekalja-Cserkút és Pécs között a helyszínelés végéig - várhatóan szombat estig - szünetel a vonatközlekedés, pótlóbuszok szállítják az utasokat. A baleset és az átszállások miatt nő a menetidő a Budapest-Pécs és a Pécs-Gyékényes vonalon.

Péntek éjjel pedig egy 16 éves fiatal okozott halálos balesetet Szabadegyháza külterületén - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szombaton. A közlemény szerint a 16 éves fiatal jogosítvány nélkül vezetett péntek éjjel egy autót, amelyben rajta kívül még három, hasonló korú társa ült. A fiú Szabadegyháza külterületén nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet, emiatt a jármű átsodródott a szemközti sávba, majd az úttest szélén lévő jelzőtáblának csapódott, az oldalára billent és megpördült.

A baleset következtében a négy fiatal közül az egyik kirepült a gépkocsiból és a helyszínen meghalt, a másik három pedig könnyebben megsérült. A rendőrség a sofőr ellen halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indított eljárást. Felmerült a gyanú, hogy a fiatal a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ennek megerősítése további szakértői vizsgálatot igényel - tették hozzá. (MTI)

Címkék: Pécs, vonatbaleset