Halottak is szerepeltek a Gődény-féle párt jelöltjének ajánlóívein

Halottak is szerepeltek a Gődény-féle párt jelöltjének ajánlóívein

Ajánlásgyűjtés (képünk illusztráció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti 10. számú országgyűlési egyéni választókerületi Választási Iroda feljelentése alapján a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya – derült ki a Police.hu híréből. A rendelkezésre álló adatok alapján a 2022-es országgyűlési választáson részt vevő egyik párt jelöltjének ajánlóívein 12 olyan személy aláírása is szerepelt, akik az ajánlásgyűjtés idején már nem éltek. A nyomozók tanúként hallgattak ki továbbá 28 embert, akiknek szintén úgy szereplelt az aláírása a gyűjtőíveken, hogy saját elmondásuk szerint ők nem adtak ajánlást az adott jelöltnek.

Az ajánlások alapján a jelöltet a választási bizottság nyilvántartásba vette, mentelmi joga azonban megszűnt, amikor a választáson nem szerzett mandátumot, jelölőpártja nem jutott be a parlamentbe.

A nyomozók a 49 éves M. Anita lakásán augusztus 9-én kutatást hajtottak végre, majd a nőt a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A szabadlábon védekező gyanúsított elismerte, hogy az ajánlások túlnyomó többségét ő gyűjtötte, de tagadta, hogy aláírásokat hamisított volna.

A Választás.hu adatai szerint M. Anita néven a Gődény György-féle Normális Pártnak volt jelöltje a választókerületben.