Hideget és sok napsütést hoz az október 23-ai hétvége, de közlekedni nehéz lesz

Hideget és sok napsütést hoz az október 23-ai hétvége, de közlekedni nehéz lesz

Napsütés (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Az október 23-i megemlékezések, illetve politikai rendezvények miatt lezárásokra kell készülni Budapest belvárosában pénteken és szombaton – közölte a kozut.bkkinfo.hu csütörtökön az MTI szerint.

Azt írták, rendezvény miatt lezárják pénteken 6 órától szombaton 18 óráig a Műegyetem rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között, pénteken 12 órától vasárnap hajnalig a Bajcsy-Zsilinszky utat a Podmaniczky utca és az Andrássy út között, valamint a Nyugati téri felüljáró befelé vezető oldalát. Továbbá sávlezárásra kell számítani a Bajcsy-Zsilinszky úton kifelé a Deák Ferenc tértől az Andrássy útig – ismertették. Hozzátették: szombaton lezárják a József Attila utcát, továbbá az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között, a Károly körutat, az Erzsébet tér egy részét. A környező utcákban is lesznek lezárások.

Szombaton 14 órától várhatón 16 óráig szakaszos és időszakos lezárásra kell készülni a Szent Gellért rakpart-Szabadság híd-Vámház körút-Múzeum körút útvonalon. Lezárják szombaton 12 és 18 óra között a Szabad sajtó út–Kossuth Lajos utca-Rákóczi út útvonalat az Erzsébet híd és a Blaha Lujza tér között. Továbbá az Alkotmány utcában is lezárásra kell számítani – áll a kozut.bkkinfo.hu írásos összegzésében.

 

Milyen idő lesz a hétvégén?

Sokfelé már 15 Celsius-fokig sem melegszik az idő a nemzeti ünnepi hétvégén, vasárnap néhol mínusz 5 foknál is hidegebb lehet. Emellett néhol várható csak eső, sok lesz a napsütés – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken északon, északkeleten változóan, máshol inkább erősen felhős vagy borult égre van kilátás. Elsősorban délen eshet még az eső, de az ország néhány pontján délután is előfordulhatnak záporok. A minimumhőmérséklet általában 4 és 13 fok között alakul, a szélvédett, hajnalban kevésbé felhős északi völgyekben lesz a hidegebb. A nappali maximumok 12 és 18 fok között alakulnak, délnyugaton az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékekkel.

Szombaton a reggelig délnyugaton még helyenként előfordulhat eső, zápor, napközben csapadék már nem valószínű. A déli, délnyugati megyékben délutánig felhősebb lesz az ég. Máshol sok napsütés várható. Néhol megerősödhet a szél is. Hajnalban általában plusz 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, de a szélcsendes, derült tájakon ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Délután 11-15 fok valószínű.

Vasárnap a hajnali ködfoltok megszűnése után túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nem várható. Hajnalban nagy területen fagyhat, általában mínusz 5 és plusz 2 fok közé hűl le a levegő, a fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Délután 10-15 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)