Hófúvás miatt lezárták az utat Gyermely és Szomor között

Hófúvás miatt lezárták az utat Gyermely és Szomor között

Képünk csak illusztráció! Autó halad a hófúvásban a 36-os főúton Nyíregyháza és Nagycserkesz között 2021. február 11-én. MTI/Balázs Attila

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jegesedés és hóátfúvás miatt járhatatlanná vált az 1123-as út, Gyermely és Szomor között – figyelmeztet a Police.hu.

Az érintett útszakaszon három személygépkocsi elakadt. A két település közötti utat lezárták, a forgalmat kerülőútra terelik.

Mint korában megírtuk, szombaton több megyében is havazásra, hófúvásra figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat. A szakemberek felhívták a figyelmet arra is, hogy folyamatos munkavégzésük mellett is, amíg az erősebb széllökések nem csillapodnak, több útszakaszon időszakosan télies útviszonyok mellett közlekedhetnek majd az autósok, mivel a burkolatról letakarított havat a viharos szél percek alatt visszahordhatja az úttestre.

Azt is megjegyezték, hogy már 30-40 km/h-s széllökések felett a hófogó rácsok is csak kisebb mértékben tudják tompítani a hóátfúvást, mivel az erős szél nyomán azok is megtelnek hóval, ezért a friss havat is át tudja fújni rajtuk egy-egy erősebb széllökés. Így a hóeltakarítás után is szinte rögtön újra havas lehet a burkolat, mindaddig, amíg a szél nem áll el vagy nem mérséklődik. A hófúvással érintett területeken található közutas mérnökségeknél ezért hómarókat is beüzemelnek – közölték.