Idén is megrendezik Budapesten a jobboldal nagy dzsemboriját

Idén is megrendezik Budapesten a jobboldal nagy dzsemboriját

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén áprilisban harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten a CPAC Hungary-t – jelentette be Facebook-videóban Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója. A rendezvény főszónokának ebben az évben is Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét kérték fel.

A jobboldali konferenciát április 25-26-án tartják, az amerikai Republikánus Párt (szélső)jobb szárnya által szervezett éves szuperkonferencia (CPAC) magyar mini kiadását már harmadik alkalommal rendezi meg a közpénzből működő, kormányközeli Alapjogokért Központ. Szánthó az idei konferencia kapcsán úgy fogalmazott: sorsfordító választások lesznek Európában és az Egyesült Államokban is. – 2024 a mi évünk lesz, az egész Európából, sőt a világ minden tájáról érkező szövetségeseinkkel sikerre visszük a jobboldal nemzetközi forradalmát. Woke-talanítunk, aztán lecsapoljuk a mocsarat, hogy visszavegyük Brüsszelt és visszahódítsuk Washingtont is – jelentette ki.

A CPAC eredetileg az 1970-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, a budapesti CPAC-t először 2022-ben rendezték meg, a vezérszónoka már tavaly is Orbán Viktor volt. A tavalyi jobboldali dzsemborin Donald Trump, visszatérésre készülő volt amerikai elnök is felszólalt egy két és fél perces videóüzenetben, amelyben dicsérte Orbánt, akit nagyszerű embernek és vezetőnek tart és arra biztatta a konzervatívokat, hogy folytassák a harcot. Orbán Viktor pedig arról beszélt a rendezvényen, hogy Donald Trump visszatérése a békét jelentené.