„Isten? Haza? Pedofília!” – plakátkampányokat indított a DK

„Isten? Haza? Pedofília!” – plakátkampányokat indított a DK

Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Dobrev Klára / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyszerre két országos plakátkampányt indított március 1-jétől a Demokratikus Koalíció, az egyikről Gyurcsány Ferenc, a másikról Dobrev Klára posztolt a Facebookon – írta a DK lapunknak eljuttatott közleményében. 

„Mától az egész országban óriásplakátokon mutatjuk meg a Fidesz valódi arcát!” – olvasható Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán. A DK elnöke szerint nem hazug beszéd, hanem őszinte élet hitelesíthetné az Isten, Haza, Család jelszavakat. Úgy látja, ennek az őszinteségnek a szikrája sincs meg a Fideszben és a Semjén-féle kereszténydemokrata pártban. Egy fotót is posztolt a bejegyzéshez, amelyen Orbán Viktor látható egy óriásplakáton, az alábbi felirattal: „Isten? Haza? Pedofília!” 

Dobrev Klára posztjában a DK EP-képviselőinek plakátja látható, azzal a felirattal, hogy „Pedofilmentegető helyett európai gyermekvédelmet!”. Az EP-képviselő bejegyzésében úgy fogalmazott: „nem a mi szégyenünk, hanem a kormányé, hogy az Európai Unióban jobban lehet bízni, mint saját kormányunkban. Minden nap egyre többet tudunk meg az orbáni pedofilhálózat működéséről, egyre szörnyűbb részletek kerülnek nyilvánosságra.” Az ellenzéki párt szerint „európai gyermekvédelem a megoldás az orbáni pedofilhálózat ellen”.

A párt tájékoztatása szerint a két plakátkampány március 1-től március 31-ig fut párhuzamosan. A kettőből együtt 800 óriásplakát van szerte az országban – Budapesten és vidéken is, minden megyében, a városokban és falvakban egyaránt – a forgalmas utak mellett, ezen kívül citylight plakátokkal is találkozhatunk ugyanezzel a dizájnnal.