Jakab Lázárnak: Nem minősíteni kell a választót, hanem informálni

Jakab Lázárnak: Nem minősíteni kell a választót, hanem informálni

Jakab Péter megkapja a harmadik oltást (Forrás: Jakab Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Lázár János fideszes képviselő a minap egy oltásellenes választónak ezt mondta: „mindenkinek jogában áll hülyének lenni, és jogában áll meghalni”. Én meg azt mondom, mindenkinek jogában áll szabadon dönteni: akarja-e az oltást, vagy nem – erről írt közösségi oldalán Jakab Péter Jobbik-elnök.

Az ellenzéki politikus bejegyzését azzal folytatta: „a választót nem minősíteni kell, hanem informálni. Tájékoztatni. Hitelesen. Végül megadni neki a szabad választás lehetőségét. A felsoroltak közül egyik sem a Fidesz erőssége. Helyette köteleznek és lehülyéznek. Mindenkit, aki másként gondolkodik, mint ők. Én viszont szeretnék mindenkit meggyőzni az oltásról, de senkit sem köteleznék rá. Mert a szabad választás lehetősége mindenkinek jár”.

A Szegeder szerint Lázár egyébként egészen pontosan arról beszélt: mindenkinek jogában áll hülyének lenni és meghalni, de szerinte itt a társadalomról van szó, afelé tartozunk felelősséggel, mint egyén, ezért az oltás felvételére buzdít. Vagyis egyébként a kormánypárti képviselő sem tett hitet az oltások kötelezővé tétele mellett.