Jakab Péter: Orbán kizáratná az ellenzéket az időközi választásból

Jakab Péter: Orbán kizáratná az ellenzéket az időközi választásból

Bíró László (Fotó: Bíró László Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek 16 óra, vagyis a fellebbezési határidő lejárta előtt pár perccel a Fidesz megfellebbezte, hogy Bíró László az ellenzék közös jelöltjeként elindulhasson az időközi országgyűlési választáson Borsod 6-os választókörzetében. Így, bár szombat reggel indul a hivatalos kampány, Bíró László egyelőre nem indulhat el a Fidesz jelöltjével, az elhunyt Koncz Ferenc lányával szemben – jelentette be pénteki közleményében Jakab Péter.

A Jobbik elnöke szerint „az indok: a Fidesz szerint nem én vagyok a Jobbik elnöke, mert bár január 25-én megválasztottak, a bíróságnak 7 hónap is kevés volt ahhoz, hogy ezt átvezesse a birosag.hu-ra, hiába kaptam meg az elnökként való bejegyzésemről szóló végzést július 9-én. A Fidesznél tehát összeültek, és kitalálták, hogy a jobbikos Bíró László így nem indulhat el összellenzéki jelöltként az időközi országgyűlési választáson. Ezzel a lépéssel Orbán Viktor és a Fidesz végleg megérkezett a keleti diktátorok szintjére, oda, ahol az ellenzéket adminisztratív eszközökkel próbálják meg eltiltani a választáson való részvételtől. Borsodban most ez történik.”

– A hatalom fél az ellenzéki összefogástól, ezért szintet léptek. Tudják, hogy itt már nem elég elcsalni a választást, nem elég szavazatot vásárolni, fenyegetni, lejáratni. Ezért úgy döntöttek, el sem engedik indulni Bíró Lászlót a választáson. Helyette bevezetik az öröklési rendet, ahol a képviselői szék apáról fiúra – jelen esetben lányra – száll. Reméljük, hogy a választási bizottság másként fog dönteni, és végül zöld utat adnak Bíró Lászlónak és az ellenzéknek. Ami ugyanis most történik Borsodban, azt a fehérorosz Lukasenka is megirigyelhetné – írja közleményében Jakab Péter.

– Magyar barátjának innen is üzenem: nem hátrálunk meg! Ott leszünk Tiszaújvárosban, Szikszón, Szerencsen, Tokajban, Ongán, Tiszalúcon és a választókörzet mind a 42 településén. Bíró László ugyanis innentől nemcsak az ellenzék, hanem a szabadság szimbóluma is egyben. A szabadság pedig mindig legyőzi a zsarnokságot – zárta közleményét a Jobbik elnöke.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében az október 11-én tartanak időközi országgyűlési választást, mert a térség korábbi országgyűlési képviselője – Koncz Ferenc (Fidesz-KDNP) – júliusban motorbalesetben elhunyt. Az ellenzék közös jelöltje, a jobbikos Bíró László, míg a kormánypárt az elhunyt képviselő lányát, Koncz Zsófiát indítja.