Jakab Péter szerint nem jó ötlet, ha Karácsony Gergely vagy Márki-Zay Péter visszalép a másik javára

Jakab Péter szerint nem jó ötlet, ha Karácsony Gergely vagy Márki-Zay Péter visszalép a másik javára

Budapest, 2021. május 25.
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. május 25-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Most két miniszterelnök-jelölt bejelentette, hogy a második fordulóban összefognak, hogy ne a harmadik nyerjen. Ha azért fognának össze, hogy ezzel növeljék az ellenzéki szavazók számát, esetleg így bátorítsák a még bizonytalanokat, akkor üdvözölném. De ha azért fognak össze ketten, hogy ne a harmadik nyerjen, azzal nem tesznek mást, mint sebeket ejtenek - írta Facebook-oldalán Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, aki az előválasztáson a negyedik helyet szerezte meg, így nem jutott be a második fordulóba.

Szerinte függetlenül attól, hogy sikerül-e Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter terve vagy sem, a vesztes fél szavazói fognak sérülni, és ezzel a kormányváltás esélye.

Éppen ezért úgy vélte, nem egymást kellene legyőzni, hanem kiegészíteni, nem árkot ásni, hanem egyesíteni kellene. "Ne játsszátok el az esélyt" - üzente szövetségeseinek Jakab.

Mint arról lapunk is beszámolt, Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely már pénteken egyeztettek a visszalépésről, mindketten abban érdekeltek ugyanis, hogy az előválasztás második fordulójában csak egyikük álljon szemben Dobrev Klárával. 

Márki-Zay Péter és csapata egy közvélemény-kutatással szeretné megméretni a valós támogatottságukat és majd az eredmények ismeretében alakítanák ki a végső álláspontjukat. Abban bíznak, hogy a meglepetéssiker vonzhat be további támogatókat Márki-Zay Péter mögé, ráadásul az elmúlt napokban az ismertsége is jóval magasabb lett, ami megint csak újabb szimpatizánsokat jelenthet.

Információink szerint egyébként Karácsony Gergelyék is rendeltek már egy közvélemény-kutatást.