Járvány utáni békemenetet ígért von der Leyennek a CÖF

Járvány utáni békemenetet ígért von der Leyennek a CÖF

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, Bayer Zsolt újságíró, Fritz Tamás politológus és Bencsik András, a Békemenet Egyesület elnöke a CÖF békemenetének indulása előtt az V. kerületi Alkotmány utcában 2014. március 29-én (Fotó: MTI Fotó: Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Ursula von der Leyent győzködi levelében a Civil Összefogás Fórum (CÖF), hogy ne hallgasson azokra, akik a kormány „legitim miniszterelnökét” megpróbálják a magyar emberekkel szembeállítani. A szervezet Facebook-oldalán is közölte azt az üzenetet, amit az Európai Bizottság elnökéhez, továbbá az Európai Parlament élén helyet foglaló David Sassolinak címeztek.

A CÖF szerint Magyarország tíz éve „csatatérállamnak” minősül, de ez szerintük egyáltalán nem a magyar kormány hibája. (Hiába, hogy az folyamatosan a brüsszeli intézmények ellen kampányol, és külföldön és belföldön egyaránt vitatott intézkedéseket hoz.) A kormánypárti civilek szerint mindez természetesen csupán „az országunkat és a nemzetet egyaránt ellenségnek tekintő, egyúttal a kereszténydemokrata-konzervatív legitim kurzust folyamatosan legyűrni kívánó külső és belső erők nyomásgyakorlási kísérlete”, nem több.

A CÖF-nél hasonló nyomásgyakorlási kísérletnek tekintik, hogy hat parlamenti és azon kívüli ellenzéki párt vezetője szintén megkereste az uniós intézményeket, és egypártrendszerről számolt be. Sőt, „a törvényesen immár háromszor meggyőző többséggel megválasztott nemzeti kormányt és annak legitim miniszterelnökét megpróbálják a magyar emberekkel szembe állítani szokásosnak mondható módszerrel, valótlan és féligazságokat tartalmazó kijelentésekkel.”

A kormánypárti civilek azt is írták levelükben, bíznak benne, hogy kellő kritikával közelít majd minden, a fentihez hasonló kezdeményezéshez. Mindenesetre beígérték, hogy a koronavírus-járvány elmúltával ismét szükségét érzik majd „a magyar polgárok változatlan erejét megmutatni”, vélhetően egy újabb békemenettel.