„Kamupártos csalássorozatot” emleget Szabó Tímea

„Kamupártos csalássorozatot” emleget Szabó Tímea

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. május 25-én. Jobbra frakciótársa, Tordai Bence (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a kamupártok „folytatódó óbudai csalássorozatáról” írt a közösségi oldalán. Azt állítja, hogy a Gődény Györgyhöz kötődő Normális Élet Pártja nevű szervezet harmadik kerületi jelöltje olyan ajánlóíveket adott le, amelyeken 2016-ban elhunyt emberek adatai és aláírásai szerepelnek. Közlése szerint a helyi választási bizottság feljelentést tett az ügyben, posztjához mellékeli is a választási bizottság jegyzőkönyvének megfelelő oldalát.

Kitért arra, hogy a Gődény Györgyhöz korábban köthető Közös Nevező Pártot érintően különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt indult korábban büntetőeljárás. A 2018-as országgyűlési választások után a pártnak közel 153 millió forint kampánytámogatást kellett volna visszafizetnie az államkincstárnak. Emlékeztetett, hogy a nyomozás még nem zárult le, és tudomása szerint gyanúsítottja sincs az eljárásnak.

Az ellenzéki politikus – most is képviselőjelölt – azt is állítja, hogy az előző héten – megfogalmazása szerint – Bús Balázs-os dzsekikben kampányoló aktivisták „segítették” a Mi Hazánk gyűjtését.