Karácsony Gergely szerint a kormány zsarolja, de ennek nem enged

Karácsony Gergely szerint a kormány zsarolja, de ennek nem enged

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A budapestiek dönthetnek arról, hogy mi legyen a hamarosan elkészül Lánchíd sorsa, vagyis közlekedhessenek-e rajta autók vagy nem. Karácsony Gergely szerdán délelőtt a Facebook oldalán jelentette be, hogy a héten elinduló, úgynevezett Budapesti Lakógyűlésnek az újabb két kérdése erről szól. Ez egyébként egy olyan internetes oldal, ahol a főváros vezetése kérdéseket tesz fel és arra várja a véleményeket.

– Ez a híd nem a kormányé, de nem is a városvezetésé, hanem a budapestieké, ezért nekik kell dönteniük arról, hogy mi legyen a sorsa – közölte a főpolgármester, majd a saját, egyébként ismert álláspontját is elmondta. Megfogalmazása szerint zöld elkötelezettségéből fakadóan ő a dugómentes Lánchídra voksol, vagyis arra, hogy a gyalogos- és tömegközlekedés használhassa a hidat, az autósok ne.

Karácsony Gergely kitért arra is, hogy a Lánchíd hamarosan elkészül, de a kormány által megígért 6 milliárd forintból még egyetlen fillért sem utaltak. – Hiába szentesítette aláírásával a kormány főminisztere a megállapodást, a támogatásból mégis zsarolás lett – utalt arra, hogy a kabinet akkor hajlandó fizetni, hogy az autók is ugyanúgy használhatják a hidat, mint korábban. Azonban szerinte szó sem lehet arról, hogy egy ilyen döntést a kormány hozzon meg.

 

 

Címkék: Karácsony Gergely