Karácsony a királyság visszaállításáról és a fővárosi terekről értekezett

Karácsony a királyság visszaállításáról és a fővárosi terekről értekezett

Karácsony Gergely a péntek esti vitán (Forrás: Hadházy Ákos/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Előbb főispán, aztán vármegye, ha ebben a tempóban megy vissza a kormány az időben, lesz még ebből királyság is… – írta Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a közösségi oldalán. A városvezető a Fidesz egyik benyújtott törvényjavaslata apropóján szólalt meg, amellyel kezdeményezték a vármegyerendszer fogalmi visszaállítását, a kormányhivatalokat irányító kormánymegbíztottakat pedig a jövőben főispánoknak neveznék.

A főpolgármester azzal folytatta bejegyzését: „Most szólok: a polgármesterek biztos nem lesznek szolgabírók”. Karácsony Gergely szerint a tomboló infláció, a zuhanó forint, gazdasági- és energiaválság idején ilyesmivel foglalkozni a szánalmas és a röhejes között van félúton.

Majd arról írt, hogy messzebb vezet a kormánynak egy másik szándéka, amellyel ellentételezés nélkül elveszik a kiemelt fővárosi köztereket Budapesttől. Előbb államosítják, majd a fideszes többségű V. kerületnek passzolják a Vörösmarty teret, a Széchenyi teret és a Podmaniczky teret. „Hogy miért? Csak. Ennek semmi köze a budapestiek érdekeihez. Ehhez a magánérdekeknek van (megint) köze, meg Tiborcz új szállodájának van köze, meg ahhoz az V. kerületi ingatlanhasznosítási gyakorlathoz van köze, amikor bagóért kerülnek a haverokhoz az értékek. Most még bagó sincs. Ha valaki elveszi más tulajdonát, arra van szó a magyarban: lopás. Amikor ezt erőszakkal teszi, az a rablás. Rablás ez, ha törvényt hoznak róla, akkor törvényesített rablás”.

Szerinte ez nem csak Budapest ügye, és a főváros nem is hagyja annyiban. Úgy fogalmazott, hogy ezek után az önkormányzati választást akkor kell megnyerni, amikor tartják.