Karácsony Gergely is gyűjt Szabó Tímea tízmilliós büntetésére

Karácsony Gergely is gyűjt Szabó Tímea tízmilliós büntetésére

Fotó: Szabó Tímea/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabó Tímeának majdnem 10 millió forintot kell fizetnie, amiért kimondta a Fudanról az igazságot. Kövér László, házelnök nem először él vissza a hatalmával, nem először próbál ellehetetleníteni egy képviselőt ekkora mértékű büntetéssel – írja Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely.

A főpolgármester a képviselő azon akciójára gondol bejegyzésében, amikor a Fudan egyetemmel kapcsolatos szavazást követően az ország kínai eladósításáról beszélt, majd felakasztotta a szószékre a kínai zászlóvá formált, narancs helyett vörös színű Fidesz-logót. Kövér László házelnök tolla a bírságon vastagon fogott, hiszen a sajátos véleménynyilvánításért tízmilliós büntetés járt.

Karácsony Gergely arról is írt, hogy „Szabó Tímeát ennél keményebb fából faragták, sem ő, sem a többi ellenzéki politikus és miniszterelnök-jelölt nem ijed meg. Azért fogunk küzdeni, hogy ne épüljön meg ez a túlárazott elit egyetem, amelyért a hitelen túl további 50 ezer forintot kellene fizetnie minden egyes magyar embernek, pusztán az épület üzemeltetéséért.”