Karácsony Gergely visszaszólt Áder Jánosnak

Karácsony Gergely visszaszólt Áder Jánosnak

A II. Globális klímasztrájkhoz kapcsolódó budapesti demonstráció résztvevői a Kossuth Lajos tér közelében 2019. május 24-én. A vonulásos demonstrációt a Fridays for Future Magyarország és az Extinction Rebellion Magyarország szervezte. Ezen a napon száznál több országban, ezernél is több helyszínen tartanak klímatüntetéseket, az első megmozdulás március 15-én volt (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem hagyta szó nélkül Karácsony Gergely főpolgármester, hogy az államfő pusztán politikai retorikai fogásnak nevezte a főváros új ellenzéki vezetése által kihirdetett klímavészhelyzetet.

A főpolgármester szerint „egészen furcsa ez a megközelítés egy, magát a zöld ügyek élharcosaként láttatni igyekvő államfőtől”. – Nem először van az a zavarba ejtő érzésem, hogy valami gond van azzal a tudásmennyiséggel, amit elnök úr megkap – írta, hozzátéve, hogy jelenleg több mint 1250 szervezet – kormányok, városok, egyetemek, civil szervezetek és például az Európai Parlament – hirdetett klímavészhelyzetet.

Karácsony Gergely – szavai szerint – büszke arra, hogy sok év semmittevés után Budapest is beállt végre a sorba. Nagy hibának tartja bagatellizálni az ügyet, amikor a fővárosi önkormányzat a klímavészhelyzet kihirdetésével nyíltan deklarálja elkötelezettségét a klímavédelem iránt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az új városvezetés tervezési, fejlesztési és üzemeltetési döntéseinél a klímaszempontok prioritást élveznek.

Security Check Required

– Nincs bal- és jobboldali klímaválság, ebben egyetértek Áder Jánossal, itt nincs különbség. Felelősség és felelőtlenség, továbbá tájékozottság és tájékozatlanság tekintetében azonban van – fűzte hozzá.