Késsel hadonászott a Szent László Kórház karanténjában

Késsel hadonászott a Szent László Kórház karanténjában

A Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórház – rendelőintézeti épülete (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elsők között kerülhetett karanténba a Szent László Kórházban az a férfi, aki ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított nyomozást a rendőrség – tudta meg az Index.

A hírportál információi szerint a kórházi karanténba került beteg azon idegesítette fel magát, hogy nem engedték ki a szobából. Többször az ablakon keresztül mászott ki az erkélyre, ami miatt viszont rászóltak. Majd március 14-én egy késsel fenyegető mozdulatot tett egy egészségügyi ellátást végző nővér felé − közölte a BRFK sajtóosztálya.

Amíg erről az esetről az operatív törzs egyetlen félmondatot sem ejtett a koronavírus elleni védekezésről szóló sajtótájékoztatókon, addig a kórházi karanténba került iráni diákok minden mozdulatáról beszámoltak. Arról is, hogy a kórházban nem tartották be a szabályokat, nem működtek együtt, és hogy székeket dobáltak – emlékeztetett a portál cikke. A rendőrség a Dél-pesti Centrumkórházban kezelt 17 iráni diák ellen járványügyi szabályszegés vétség és csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt indított nyomozást. Az idegenrendészeti hatóság a külföldiek kitoloncolásáról döntött, és bár a diákok bírósághoz fordultak, a Fővárosi Törvényszék szerint jogszerű volt a döntés.