Két beteg elhunyt, 52 új fertőzöttet azonosítottak

Két beteg elhunyt, 52 új fertőzöttet azonosítottak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

52 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 611 fő – közölték péntek reggel a hivatalos oldalon.

Hozzátették: 3681-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 806 fő. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 43 százaléka budapesti. 58 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek száma 47-tel, a kórházban ápoltaké eggyel nőtt, a lélegeztetőgépen lévőké eggyel csökkent az elmúlt 24 órában. A mintavételek száma 393 431, 3352-vel több, mint előző nap. Hatósági házi karanténban 7543-an vannak, 120-szal kevesebben, mint előző nap.

Legutóbb május 3-án volt ennél több új fertőzött, vagyis három és fél hónapos rekord a friss adat – hívta fel a figyelmet a 24.hu.

Az új fertőzöttek területi megoszlása: 17 Budapest, 8 Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, 6-6 Pest, Veszprém, 4 Győr-Moson-Sopron, 3-3 Hajdú-Bihar, Nógrád, 2 Baranya, 1-1 Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Vas megye.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Európa legtöbb államában romlik a járványügyi helyzet, ezért szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályt kell alkalmazni a külföldi utazásokra, amire a jövő heti kormányülésen tesz javaslatot az Operatív Törzs. Éppen ezért kijelenthető, hogy szeptember 1-je utánig tartó külföldi nyaralást nem lehet felelősséggel tervezni – írják a hivatalos oldalon.

Címkék: koronavírus