Két nap alatt kell beoltani több százezer gyereket

Két nap alatt kell beoltani több százezer gyereket

Kis Lászlóné ápolónő oltáshoz készíti elő az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyagot a Csongrád-Csanád Háziorvosi rendelőben Makón 2021. április 7-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az oltás megszervezését az intézményvezetőkre hárították.

Augusztus 30-31-én kaphatnak koronavírus elleni védőoltást a 12-18 éves diákok, a beadást pedig lényegében az iskoláknak kell megszervezniük még a nyári szünet vége előtt – ez derül ki a Népszava szerint abból a kormányhivatali levélből, amelyet nemrég kaptak kézhez az intézményvezetők.

A levél szerint ez a korosztály kizárólag Pfizer-vakcinát kaphat, az intézményvezetőknek pedig bő egy hét alatt, augusztus 5-ig kell felmérniük, hány fő igényli azt.

Népszava szerint a vakcinákat az iskolákban adják majd be, ugyanakkor az intézmények nagy száma miatt – különösen a tankerületi iskolák esetében – összevont oltóhelyeket is kialakíthatnak. Erre a tankerületek tehetnek javaslatot.

A 12-18 évesek oltásához szülői hozzájáruló nyilatkozat szükséges.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az érintett korosztály száma összesen 688,5 ezer fő. Közülük a 12-15 évesek – akik eddig még nem kaphattak oltást – 399,7 ezren vannak a napilap szerint.

Az intézményvezetőknek kiküldött levélről a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás azt mondta: több százezer diák beoltására kevés lesz két nap.

Címkék: iskola, oltás, Pfizer