Kevesebb esőt, több szelet tartogat a csütörtök

Kevesebb esőt, több szelet tartogat a csütörtök

Felhős, borult égbolt (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ország nagy részén gomolyfelhős, napos idő várható csütörtökön – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Eszerint a déli órákig a keleti megyékben még sok lesz a felhő, és megszűnő jelleggel várható eső, zápor, de a délután során már arrafelé sem valószínű csapadék.

Az északnyugati, északi szél több helyen megerősödik, a Bakonyban, és a Balaton térségében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

Az Időkép szerint pedig csütörtökön a hidegfront fokozatosan elhagyja térségünket, de az érzékenyek körében még egész nap jelentkezhetnek tünetek. Emiatt görcsös panaszok, görcsös fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos tüneteket, ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk. Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk is, viszont a naposabb idő jó hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre. Nagy lesz a megfázásveszély, réteges öltözet javasolt.