Kijárási korlátozás megszegése miatt tettek feljelentést Tuzson Bence és Dióssi Csaba ellen

Kijárási korlátozás megszegése miatt tettek feljelentést Tuzson Bence és Dióssi Csaba ellen

Retro Bulibusz Dunakeszin (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feljelentést tettek a rendőrségen, miután a kijárási korlátozás utolsó napján, május 17-én Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, fideszes országgyűlési képviselő és Dióssi Csaba dunakeszi polgármester egy partibuszos rendezvényen mulattak Dunakeszin. A dunakeszi partibuszról lapunk írt elsőként. A feljelentő szerint Tuzson Bence és a Dióssi Csaba ugyanúgy szabálysértést követtek el, mint a budapesti Clark Ádám téri demonstrációk megbírságolt résztvevői – írja az Atlatszo.hu.

Kijárási korlátozás idején bulibusz szórakoztatja a dunakeszieket - videóval | Magyar Hang

A „Dudálj, hogy a Várban is hallják!” mottójú fővárosi, Clark Ádám téri tüntetés több résztvevőjének megbüntetésekor többek között arra a kormányrendeletre hivatkoztak, amely szerint „rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni. Gyűlés helyszínén tartózkodás tilos.”

Az itt megbüntetett, egyébként ügyvédként dolgozó Poprádi Zsolt úgy érezte, hogy jogállamhoz méltatlan, hogy egyes embereknek esetleg elnézik ugyanazt a vétséget, amiért más bírságot kap, így a Dunakeszi Rendőrkapitányságon feljelentést tett a május 17-i bulizás miatt.

Poprádi arra hívta fel a figyelmet az Átlátszóhoz eljuttatott feljelentésében, hogy Tuzson és Dióssi magas közigazgatási, közszolgálati pozícióval rendelkezve követhetett el szabálysértést a dunakeszi rendezvényen való részvétellel. Szerinte ugyanis „a felvételen egyértelműen látszik, hogy a két feljelentett személy minden kétséget kizáróan a rendezvényen aktívan részt vesz, hisz széles jókedvüket kísérő táncos mozdulataik erről tesznek tanúbizonyságot”.

Az Átlátszó emlékeztetett, hogy a videót megosztó Dióssi Csaba dunakeszi polgármester időközben törölte a közösségi oldaláról a felvételt.