Kilenc helyszín, tizenkét elfogás – Drogkereskedőkre csaptak le a rendőrök

Kilenc helyszín, tizenkét elfogás – Drogkereskedőkre csaptak le a rendőrök

Rendőrségi elfogás (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy drogkereskedő párra, számos terjesztőjükre, illetve fogyasztókra is lecsaptak a rendőrök egy nagyszabású akció keretében.

A nyomozás még 2020 tavaszán kezdődött, amikor a Pest megyei rendőrök egy kábítószerrel üzletelő férfiről szereztek információt. Elindult az adatgyűjtés, a további munka már szélesebb mederben, további érintettekre – ellátó, segítők, fogyasztói kör – kiterjesztve folytatódott. A rajtaütéseket akkorra időzítették, amikor már minden célszemélyre elegendő bizonyíték állt rendelkezésükre.

Az első felvonás hétfőn, két fővárosi helyszínt érintve indult. A VIII. kerületi Futó utcában rohantak le a rendőrök egy lakást, ahonnan egy terjesztő és egy fogyasztó távozott bilincsben. Nem sokkal később a Horváth Mihály téren ütöttek rajta a terjesztő barátnőjén, illetve a társaságában lévő két férfin. Végül a terjesztőt és barátnőjét vették őrizetbe, mert a gyanú szerint a 30 év körüli pár a közösen bérelt lakásban tárolta, porciózta a drogot, majd legtöbbször ugyanitt zajlott a cserekereskedelem is 2500-3000 Ft/gramm áron. A vevőket a barátnő gardírozta, kísérgette.

 

A második felvonás szerdán volt, akkor hét Pest megyei, illetve budapesti helyszínről hét embert, két kereskedőt és öt fogyasztót állítottak elő. Mint kiderült, a kokain grammját 20 ezer, a speedet 3000-3500 forintra árazták be a kereskedők, míg az extasy tablettát 2500-ért lehetett kapni, a marihuána grammjáért pedig 2500-3000 forintot kellett fizetni. A bevétel kereskedőnként is meghaladta a több millió forintot. A házkutatások közben pénzt, több mint 1 kilogramm zöld növényi törmeléket, 815 gramm kábítószergyanús masszát, 3600 gramm kábítószergyanús port, 147 tablettát, valamint 54 gramm kristályos állagú anyagot foglaltak le. Az igazságügyi vegyész-szakértői vizsgálatra küldött cuccokon kívül a rendőrök átvállalták jónéhány szennyezett edény, digitális mérleg, fecskendő, pipa, tasak, poros plasztik kártya, dohányőrlő megőrzését is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. A rendőrök kezdeményezték az őrizetbe vett négy gyanúsított letartóztatását, a legszigorúbb személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést a bíróság azóta mindnyájuk vonatkozásában elrendelte.