Kilépett a Fideszből Simonka György ellenfele

Kilépett a Fideszből Simonka György ellenfele

Simonka György és Orbán Viktor a Karmelita kolostorban 2019. július 12-én (Fotó: Simonka György Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kilépett a Fideszből Medgyesegyháza volt polgármestere, Ruck Márton – írta a Telex a politikus Facebook-bejegyzése alapján. „A döntés szabadsága mindenkit megillet! Ezzel a szabadsággal éltem a tegnapi napon, amikor hivatalosan bejelentettem, hogy lemondok a helyi Fidesz-csoport elnöki tisztségéből, és kilépek a Fideszből” – írta Ruck. „Nem kívánok asszisztálni olyan döntésekhez, amelyek egyéni érdekeket szolgálnak, és szembefordíthatják egymással polgártársaimat. Teszem ezt azért, mert itt születtem, itt élek, és nekem mindig Medgyesegyháza lesz az első!”

Ruck 2010 és 2014 között volt a Fidesz színeiben a Békés megyei település polgármestere, majd elvesztette az önkormányzati választást a korábban több cikluson keresztül is a várost vezető Nagy Bélával szemben. 2019-ben ismét fideszes vezetés került Medgyesegyháza élére – ekkortól viszont már Kraller József vezette a várost, Ruck pedig már képviselőként sem volt jelen a helyi politikában. Korábban Ruck Márton volt az, aki a medgyesegyházi Fidesz-csoport elnökeként kezdeményezte a térség egykori országgyűlési képviselője, Simonka György kizárását a pártból. Simonka ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat.

Címkék: Fidesz, Simonka György