Kísérlet Budapesten: a Szuperkupa-döntő szurkolókkal – videó

Kísérlet Budapesten: a Szuperkupa-döntő szurkolókkal – videó

Saját szurkolói előtt ünneplik a Bayern játékosok a Szuperkupa megnyerését csütörtök éjfélkor Budapesten. A távolsagtartásra már nem nagyon ügyeltek (Fotó: Lukács Csaba / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fél éve, a koronavírus járvány kitörése óta nem volt közönség előtt játszott nemzetközi labdarúgó mérkőzés Európában. Az UEFA, vagyis az Európai Labdarúgó Szövetség elérkezettnek látta az időt, hogy a Szuperkupa-döntő alkalmából beengedje – korlátozottan – a közönséget, és a kísérlet helyszínének a budapesti Puskás Arénát szemelte ki.

A Bayern München – Sevilla találkozóra a második hullám kellős közepén került sor, amikor Magyarországon rekordokat dönt a napi fertőzésszám, de ennek ellenére az UEFA nem tágított és piacra dobott húszezer belépőt. Mi vállaltuk a kísérleti nyúl szerepét, és egy 30 eurós jegyet vásárolva elmentünk a meccsre, ahol még este 11 után is lehetett venni sört, ráadásul a vörös csillagos fajtából. Videót is készítettünk a látottakról. 

Arról, hogy milyen volt a negyedházas helyszínen lenni, tudósítónk itt írt részletesebben, itt pedig arról lehet olvasni, hogy milyen aggodalmak fogalmazódtak meg a sportesemény megrendezése előtt, és hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség milyen biztonsági intézkedéseket tett a járványveszély ellen.