Kocsis Máté: Ha nem lenne elég baj a háború és energiaválság, még Gyurcsány is „készül”

Kocsis Máté: Ha nem lenne elég baj a háború és energiaválság, még Gyurcsány is „készül”

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 17-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha esetleg nem lenne elég baj, hogy háború és energiaválság van, még Gyurcsány is „készül” – ezt közölte Kocsis Máté azután, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke és több politikusa is mostanában úgy zárja a megszólalásait, hogy „készülnek”. A Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc megint kormányozni szeretne, úgy érzi, most pont rá van szükség. A műsorát azonban – mint írta – már láttuk, „nem felejtjük”.

Kocsis Máté ezután felsorolta azokat a paneleket, amelyekkel rendszeresen válaszolnak még mindig a DK és az MSZP politikusainak: elvettek egy havi nyugdíjat és bért a közigazgatásban dolgozóktól, a tanároktól, emelték az adókat, elvették az otthonteremtési és a családtámogatásokat, az adókedvezményt. – Akkor is 15-ször emelte a rezsiárakat, amikor nem volt energiaválság Európában – írta Gyurcsány Ferencre célozva, hozzátéve, hogy „egyszer már tönkretett mindent, de ő most is készül”. Meglátása szerint mindenkinek jobb, ha nem teszi.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője a parlament hétfői rendkívüli ülésén – amelyre a kormánypártok el sem mentek – meg is magyarázta, mit értenek azon, hogy készülnek. Magyarázata szerint a Fideszre nem számíthat az ország, felelős kormánya nincs Magyarországnak, felelős ellenzéke ugyanakkor igen. Ezért mondják azt, hogy készülnek, hogy a Fidesz gazdasági, erkölcsi csődje után számíthassanak rájuk a most lehetetlen helyzetbe került emberek.