Koronavírus: 154-en haltak meg az elmúlt napon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

1894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19) – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Így a járvány hazai megjelenése óta már 308 262 embernél diagnosztizálták a fertőzést. Jelenleg 185 015 aktív fertőzöttről tudni, 18 százalékuk budapesti. 6727 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 495-en vannak lélegeztetőgépen.

Az elmúlt 24 órában elhunyt 154 többségében idős, krónikus beteg. A koronavírus itthon már 8 616 áldozatot követelt. Folyamatosan nő ugyanakkor a gyógyultak száma, már 114 631 ember van túl a betegségen.

A tájékoztató oldalon megjegyezik ismét, hogy a járványt megállítani nem lehet, továbbra is a lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. Az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget is.

Mint ismert, karácsony szentestéjére, december 24-ről december 25-dikére virradó éjszakára felfüggesztették a kijárási tilalmat, és a magánrendezvények, családi összejövetelek 10 fős létszámkorlátjába a 14 év alattiak nem számítanak bele. 

Címkék: koronavírus