Koronavírus: 1778 új fertőzött

Koronavírus: 1778 új fertőzött

A Szent Imre-kórház Covid-intenzív részlege még áprilisban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

1 778 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19) – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldal friss adataiból. Ez azt jelenti, hogy a vírus hazai megjelenése óta 342 237 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 94 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 648 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 197 936 fő.

Jelenleg 133 653 aktív fertőzöttről tudni. 4980 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 357-en vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztatásban kiemelik, hogy hazánkba eddig három szállítmány Pfizer-vakcina érkezett, amely összesen 79 ezer ember oltását teszi lehetővé, jövő kedden pedig újabb 39 ezer ember számára érkezik oltóanyag. Folyamatos az egészségügyi dolgozók oltása és az idősotthonokban is megkezdődött a vakcinák beadása.

A korábban bevezetett korlátozó intézkedések február 1-ig hatályban maradnak. Így a kórházakban és az idősotthonokban változatlanul látogatási tilalom van érvényben. Magán és családi rendezvények 10 főig megtarthatóak, amelybe a 14 év alattiak nem számítanak bele. Este 8 óra és reggel 5 óra között is kijárási tilalom van érvényben, mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig. Az üzletek – a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével – este 7 óráig maradhatnak nyitva és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket. Mindennemű rendezvény megtartása tilos. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

Címkék: koronavírus