Koronavírus: soha ennyien nem haltak meg egyetlen nap alatt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 3456 új koronavírus-fertőzöttet találtak az előző napon Magyarországon, ezzel az aktív fertőzöttek száma meghaladta a 156 ezret – derül ki a kormány tájékoztatási oldaláról. Ez nagyjából 1500-zal kevesebb új fertőzöttet jelent a tegnapi adatokhoz képest. Nagyon sokan hunytak a vírus miatt tegnap: 195 többségében idős, krónikus beteg életét követelte a vírus. A koronavírussal összefüggésben ennyi áldozatot még soha nem regisztráltak egyetlen nap leforgása alatt. Ezzel az elhunytak száma 17 421-ra emelkedett.

Kórházban 10 284 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1128-an vannak lélegeztetőgépen. Ez a tegnap adatokhoz képest jelentős növekedés (9844 beteg volt kórházban, és közülük 1067-en szorultak gép lélegeztetésre). Ezzel párhuzamosan a gyógyultak száma is növekszik, jelenleg 359 061 ilyen személyt tartanak nyilván.

Mint írták, az oltási program rendben, ütemezetten zajlik. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. Ma újabb kínai vakcina szállítmány várható. A következő napokra tervezett oltásokról az operatív törzs mai, szerdai sajtótájékoztatóján számolnak be. A beoltottak száma jelenleg csaknem eléri az 1,4 milliót, ebből 406 ezren fő már a második oltását is megkapták.

Leszögezték: a járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. Ezért kérik az embereket, hogy tartsák be az óvintézkedéseket.