Koronavírusban hunyt el a felcsúti háziorvos

Koronavírusban hunyt el a felcsúti háziorvos

Egy magyar ápolónő védőfelszerelésben az éjszakai műszakban a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Orvosi Kamara holnapján közzétett friss adatokból derült ki, hogy a felcsúti háziorvos is a járvány áldozata lett. A helyi orvosi rendelő megerősítette a hírt, Goda Lajost egyelőre a vértesboglári háziorvos helyettesíti – írja a 168ora.hu.

Kedd délelőttig összesen húsz egészségügyi dolgozó halt meg Magyarországon a koronavírus-járvány következtében. A Magyar Orvosi Kamara honlapján közzétett adatok szerint az áldozatok között van négy vidéki és egy budapesti háziorvos, több ápolónő és mentős.

Mintegy egy héttel ezelőtt még csak tízen szerepeltek a MOK szomorú listáján, amelyet azért kezdtek el vezetni, hogy látható legyen, hány egészségügyi dolgozó veszti életét a koronavírus elleni harcban. A listán szerepel Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház néhai főigazgatója is.