Koronavírusos a salgótarjáni polgármester is

Koronavírusos a salgótarjáni polgármester is

Koronavírus-tesztelő kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án (Fotó: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden reggel jelentette be Facebook-oldalán Fekete Zsolt salgótarjáni polgármester, hogy miután három közvetlen kollégája koronavírus tüneteket mutatott, PCR tesztet végeztek rajtuk, és mind a négy eredmény pozitív lett. 

A bejegyzés szerint a polgármester tünetmentesen dolgozik otthonról, munkatársai pedig lábadoznak. A fertőzések miatt a polgármesteri hivatal dolgozói bizonytalan ideig távmunkában végzik napi teendőiket, a személyes ügyfélfogadás is bizonytalan ideig szünetel. A hivatal irodáit fertőtlenítik.

Majd így folytatja a polgármester: „Kérek minden salgótarjánit, VEGYE KOMOLYAN a kormány és az operatív törzs által hozott szabályokat!

Mindenki láthatja, hogy a számok egyre súlyosabbak, erősen növekszik a fertőzöttek száma és sajnos a halálozásoké is.

Kérek mindenkit, VISELJEN MASZKOT!

A szájmaszk 80 százalékban véd a koronavírus fertőzéstől abban az esetben, ha mindenki hordja, és helyesen, az orrot is eltakarva teszi azt!

Vigyázzanak magukra és vigyázzanak környezetükre is!”

A koronavírus pártállásra való tekintet nélkül szedi áldozatait a polgármesterek körében is: Csepel fideszes polgármestere, Borbély Lénárd is kórházba került a napokban, de péntek óta már otthon lábadozik az intenzív gyógyszeres kezelésnek köszönhetően. Balassagyarmat polgármestere, Csach Gábor pedig október 25-én fertőződött meg a koronavírussal, őt csütörtök óta a Dr. Kenessey Albert Kórház Covid-osztályán ápolják. Pikó András, VIII. kerületi polgármester  pénteken került kórházbavasárnap arról posztolt, hogy állapota rosszabbra fordult, plusz oxigént kapott.