Kósa Lajos a Fidelitasról: itt vannak az utódok, teljesítményük van

Kósa Lajos a Fidelitasról: itt vannak az utódok, teljesítményük van

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő beszédet mond a Fidelitas XVIII. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Puskás Aréna konferenciatermében 2021. november 20-án. (MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kongresszust tartott szombaton a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas. A Puskás Aréna konferenciatermében többek között felszólalt Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke is, aki nemrég koronavírus-fertőzésen esett át. Az MTI beszámolója szerint örömét fejezte ki, hogy a Fidesznek van ifjúsági szervezete, ezt ugyanis szerinte még a KDNP mondhatja el magáról.

A kormánypárti politikus hangot adott véleményének, miszerint az ellenéki pártokról nem tudható, mi az ifjúsági szervezetük, ahogy az sem, hol találhatók a székházaik. Az ellenzéki pártok hogyan képzik az utódokat? Hogyan van a kiválasztódás? – tette fel a kérdést. Ezzel kapcsolatban a Telex – amely hiába próbált bejutni a kongresszusra – emlékeztet: mind a hat nagyobb ellenzéki pártnak létezik ifjúsági szervezete. Ezek a Demokratikus Lendület (DK), a Jobbik Ifjúsági Tagozat (Jobbik), a Momentum TizenX (Momentum), a Societas (MSZP), a Jövő Egyesület (LMP) valamint a Zöld Front Ifjúsági Mozgalom (Párbeszéd).

Kósa Lajos később a Facebook-oldalán osztott meg egy rövid részletet beszédéből. Többek között kifejtette, hogy teljes mértékben támogatja a Fidelitasnak azt a politikáját, amit képvisel, és örömére szolgál, hogy a Fidesznek van ifjúsági szervezete, „a szónak a független értelmében.” – Van kire támaszkodni, itt vannak az utódok, teljesítményük van, helyet követelnek maguknak, van mondanivalójuk, nemcsak a fiataloknak, de az egész társadalom számára – tette hozzá a Fidesz alelnöke.

Szerinte meg kell nézni azokat az akciókat, amiket a Fidelitas csinál, „mindennél jobban elárulja a szándékokat, a képességeket, mi rejlik a jövő generációjában”. Bár Kósa Lajos nem részletezte ezeket az akciókat, érdemes emlékeztetni például a Fidelitas júniusi budapesti méhlegelő-kaszálására, amelyet „sok ember és a természet több hónapnyi munkáját tönkretevő bornírt és ostoba akciónak” nevezett Kerpel-Fronius Gábor okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes.

Végül azt is megtudhattuk, Kósa Lajos számára megnyugtató, hogy látja a fiatalokban azt a politikus csapatot, amely akkor is képes Magyarország hajóját kormányozni, „ha mi már régen ücsörgünk augusztus végén a diófa alatt, és nosztalgiázunk arról, hogy annak idején hogy is volt”.