Kósa Lajos is koronavírusos lett

Kósa Lajos is koronavírusos lett

Kósa Lajos 2021. november 4-én a a honvédelmi és rendészeti bizottság zárt ülése után. A kép forrása: RTL Klub.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elkapott a koronavírus. A Kenézyben ápolnak. Tűrhetően vagyok. Pár napon belül túl leszek rajta. Az orvosok szerint oltás nélkül csúful jártam volna – írja a fideszes politikus a közösségi oldalán.

A Blikk úgy informálódott, hogy a politikus tesztje múlt szombaton lett pozitív és súlyosbodó tünetei miaatt került a debreceni kórházba. Az információt a Fidesz-frakció sajtóosztálya is megerősítette. Mint megírtuk, nemrég elkapta a vírust Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is, noha három oltást is kapott már (igaz, ezek mindegyike vektorvakcina volt).

Kósa a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság elnökeként múlt csütörtökön a parlamentben járt, korábban két oltást kapott, de ettől még terjeszthette a vírust. Nyilatkozott a sajtónak is akkor, ekkor bökte ki újságírói kérdésre, hogy a Belügyminisztérium szerezte be a Pegasus izraeli kémszoftvert, de – mint akkor mondta – ő nem lát ebben kivetnivalót.

Kósa kijelentése miatt azóta is áll a bál, Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke hétfőn levelet írt az izraeli cég vezetőinek, hogy tájékoztassák őt arról, amiről a magyar kormány nem hajlandó beszélni: kiket, mikor, milyen felhatalmazással, milyen időszakban figyeltek meg. 

Stummer János jelezte azt is, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a hatályos magyar törvények alapján látja el a magyar titkosszolgálatok működésének parlamenti felügyeletét, a bizottság elnökeként pedig aggodalommal töltötték el azok a hírek, hogy a Pegasussal ellenzéki politikusokat, újságírókat és üzletembereket vontak megfigyelés alá.