L. Simon László szerint „brutális gyűlöletcunami” miatt törölte háziorvosos posztját

L. Simon László szerint „brutális gyűlöletcunami” miatt törölte háziorvosos posztját

L. Simon László (Fotó: L. Simon László/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint beszámoltunk róla, nagy vihart kavart, hogy L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója a Facebook-oldalán osztotta meg kellemetlen tapasztalatát édesanyja betegsége kapcsán. – Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni? – tette fel a kérdést a már egyébként lassan két éve létező protokoll kapcsán. Ráadásul név szerint is felemlegette háziorvosukat, aki nem volt hajlandó a beteg édesanyját személyesen fogadni. A politikus azt is kérte, hogy „most ezt senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére”. L. Simon végül rá két napra törölte posztját, és most ezzel kapcsolatban írt a Mandinerre véleménycikket.

A főigazgató most arról írt, nem azért írta meg a vihart kavaró posztot, mert „szembe jött velem a valóság”, ő ugyanis állítása szerint pontosan ismeri a valós helyzetet. – Édesanyámmal csak az elmúlt hónapban kétszer jártam meg a fehérvári kórház sürgősségi részlegét. Türelmesek voltunk, mert láttuk az orvosok és az ápolók emberfeletti munkáját – hangsúlyozta. Arra is kitért, szinte sosem jár magánorvoshoz – „elvből sem, de szerencsés is vagyok, nincs komolyabb betegségem. Édesanyám és én is hiszünk az állami egészségügyben, a tisztességesen dolgozó, felkészült orvosokban”.

– A távgyógyítás általánossá válását viszont egy jó ideje komoly értetlenkedéssel és elégedetlenséggel figyelem. Ez párosult az édesanyám miatti aggodalmammal, illetve a tehetetlenségnek azzal az érzésével, amit az váltott ki, hogy a családommal együtt éppen az Egyesült Államokban tartózkodtam – fejtette ki. Leszögezte azt is, voltak, akik a pandémia ellenére is hagyományosan rendeltek, „például fonendoszkóppal és nem telefonon keresztül hallgatták meg a beteg tüdejét…”. 

Ezt követően az általa baloldalinak titulált újságírókat és politikusokat kezdte kritizálni. – A Facebookon közzétett írásom megjelenése utáni napokban mint a csahos kutyák, úgy ugrottak rám a kiváló baloldali „újságírók”, és a választáson levitézlett baloldali politikusok. Bár a valóság velük jött szembe április 3-án, ezt hamar elfelejtették: értelmes vita helyett éppen azzal a reflexszel rontottak rám, mint amik a csúfos választási kudarcukhoz vezettek. Ezek az „újságírók” jól felhergelték a közönségüket is, nagyjából ezt a narratívát tálalva fel nekik: „a gazdag NER potentát, aki ráadásul a MI pénzünkből lett gazdag, miközben éppen Amerikában hetyeg, sajnálja az édesanyjára a magánorvosi ellátást, és bántja a szegény körzeti orvost, mert az betartja az egészségügyi kormányzat protokollját”. Brutális gyűlöletcunamit hozott a felszínre a cikkáradat. Ezért döntöttem a posztom levételéről, s nem azért, mert fentről rám szóltak – állította L. Simon.

Később arra is kitért, egy dolgot viszont sajnál, hogy édesanyja háziorvosát név szerint említette meg a posztban. – Bár továbbra sem értek egyet a gyakorlatával, ennyi év politikai rutinjával kezelnem kellett volna a pillanatnyi indulatomat. Ezért itt megkövetem őt – írta. 

L. Simon teljes írása itt olvasható.