Lemond Gulyás Gergely helyettese

Lemond Gulyás Gergely helyettese

Gulyás Gergely és Fürjes Balázs az Országházban 2022. május 19-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemond a miniszterhelyettesi és államtitkári megbízatásáról Fürjes Balázs – az érintett ezt maga jelentette be a Facebook oldalán. – Új utakon, új feladatok felé – írta, hozzátéve, hogy több olyan új kihívás is jelentkezett egyszerre az életében, amelyek sokkal több időráfordítást kívánnak meg és külföldi elfoglaltsággal járnak, mint amennyit a mostani munkája lehetővé tesz.

Fürjes Balázs elárulta, hogy a kihívások egy része a magánszektorból érkezik és döntően „izgalmas városépítési feladatokban való részvételről” szól. Ez a terep – mint írta – nem idegen neki. A kihívások másik része pedig a sport világából érkezett. A Magyar Olimpiai Bizottság felkérte arra, hogy pályázza meg a NOB-tagságot. Már maga ez a megmérettetés is, valamint a brisbane-i olimpiát előkészítő bizottsági tagságból eredő feladatok – az augusztusi atlétikai vb társelnöki megbízatása mellett –, jóval több időt követelnek, mint amennyit az államtitkári munka enged.

Arra is kitért, hogy tizenkét éve folyamatosan dolgozik a kormányban, „szép és fontos országépítő munkákban vehettem részt”. Itt említette a MOME Campus, a Ludovika Campus egyetemfejlesztések megvalósítását, a Puskás Aréna, az MVM Dome, a Duna Aréna, a Groupama Aréna felépítését, a 2021-es budapesti úszó Eb, a 22-es vizes vb, az UEFA 2020 labdarúgó Eb budapesti részének, a világelső World Urban Games-nek a megszervezését.

Címkék: Fürjes Balázs