Lezárult az üzlet: az állam megvette Mészárostól a mátrai erőművet

Lezárult az üzlet: az állam megvette Mészárostól a mátrai erőművet

(Fotó: Mátrai Erőmű/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány lezárta a Mátrai Erőmű Zrt. megvásárlásával kapcsolatos tranzakciót – közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön a kormányinfón. Ezzel az erőmű Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó érdekeltségéből állami tulajdonba került. A vásárló az MVM Magyar Villamos Művek, amely az erőmű mellett a Geosol Kft.-t is tulajdonló Status Power Invest Kft.-t is megvásárolta – derült ki Gulyás Gergely szavaiból.

A miniszter arról beszélt, hogy a kormány nemzetstratégiai érdeknek tartja az erőmű klímavédelmi szempontoknak megfelelő technológiai átalakítását. A térségben a legnagyobb foglalkoztatónak számít. Azt is mondta, hogy az erőmű kulcsfontosságú szerepet tölt be a magyar villamosenergia-ellátásban, a villamosenergia-termelésünk 16 százalékát adja. A munkahelyek megőrzése, a térség gazdasági stabilitása szempontjából is kulcsfontosságú az erőmű működése – jegyezte meg.