Másfélmillióra büntette a rendőrség a Mi Hazánk elnökét

Másfélmillióra büntette a rendőrség a Mi Hazánk elnökét

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, a mozgalom alapítója beszédet mond a Mi hazánk mozgalom zászlóbontó nagygyûlésén Ásotthalmon 2018. június 23-án. Toroczkai László bejelentette: a mozgalom párttá alakul (MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Másfélmillió forintra büntette a rendőrség Toroczkai Lászlót a március 15-i gyűlésük miatt – a Mi Hazánk elnöke ezt egy videóban jelentette be. Mint elmondta, a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól két határozatot is kapott: 750 ezer forintot kell befizetnie azért, mert gyűlést szervezett és újabb 750 ezret azért, mert gyűlést tartott. – Ezzel az elképesztő módszerrel duplán tudtak megbüntetni – fogalmazott.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a Mi Hazánk Mozgalom március 15-re a budapesti Vigadó térre szervezett tüntetést, hogy tiltakozzanak a korlátozások és a lezárások ellen. A rendőrség végül 300 emberrel szemben intézkedett, mert a hatályos jogszabályok alapján a veszélyhelyzet idején rendezvényt, illetve gyűlést szervezni, tartani, valamint annak helyszínén tartózkodni tilos.

Toroczkai László azt is elmondta, hogy mindezek ellenére folytatják akcióikat annak érdekében, hogy a kormány „végre vessen ki járványszolidaritási adót a koronavírus haszonélvezőire”. Itt óriási multicégeket említett, a Facebookot, a Microsoftot, de kaszinótulajdonosakat, sőt még a gyógyszeripart is. Ebből a beszedett adóból kellene szerintük kifizetni a magyar vállalkozások kiesett bevételeit. A pártelnök megfogalmazása szerint meg fogják találni a lehetőséget, hogyan tudnak ennek érdekében nyomást gyakorolni.

A videóból az is kiderült, hogy várják a pártelnökre, illetve a megmozduláson résztvevőkre kiszabott pénzbírságokhoz az adományokat.