Matolcsy Ádám tényleg lakott abban a milliárdos budai villában, amelyet a jegybank alapítványa vett meg korábban

Matolcsy  Ádám tényleg lakott abban a milliárdos budai villában, amelyet a jegybank alapítványa vett meg korábban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Matolcsy Ádám, Matolcsy György jegybankelnök fia az RTL Híradó kérdésére elismerte, hogy lakott abban a budai villában, amelyet 1,3 milliárd forintért vásárolt meg a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa még 2015-ben.

Korábban Hadházy Ákos írt a Facebook-oldalán arról, hogy a budai villában Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám lakhat. Az országgyűlési képviselő azt állította, hogy Matolcsy Ádám érdekeltségét új feleségének közösségimédia-fotói buktatták le: „újra otthon” képaláírású fotója egy olyan szobában készült, amelynek jellegzetes ablakai kívülről is beazonosíthatók, és az épület nem más, mint ez a svábhegyi villa.

Matolcsy Ádám az RTL Híradónak azt írta, hogy jelenleg nem tartózkodik az ingatlanban, de elismerte, hogy korábban bérelte, és lakott is az ingatlanban. De azt sem zárta ki, hogy a jövőben is megfordul ott, mert a villa tulajdonosa akár néhány hónapra, vagy rendezvényekre is bérbe adja.

A villa most egy magántőkealapé, azaz nem lehet tudni, hogy ki a tulajdonosa, és az MNB alapítványa azt sem árulta el, mennyiért adták el. Az adásvétel mindenesetre már 2019-ben megtörtént.